Salade met West-Vlaamse gerookte sprot, hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen en een stroop-mosterd sausje
door Dagny Ros Asmundsdottir van Njam-chef
De foodbloggers hadden het meteen in de gaten dat Dagny zich had laten inspireren door een klassieke salade niçoise.
Voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2
Salade:
150 g West-Vlaamse gerookte sprot
Schapenkaas uit de Vlaamse Ardennen, grof geraspt of in blokjes
Krulandijvie, 2 grote handen
Rucola, 1 handvol
Radijzen, 4 à 6 stuks
Snijbonen, 8 à 10 stuks
Zwarte en/of groene olijven
2 peren in zeer dunne sneetjes
Handvol walnoten
Snuifje kaneel
Dressing:
1 teentje look, geperst
1 sjallot, fijn gesnipperd
sap van ½ limoen
1 koffielepel mosterd uit het Gentse
2 koffielepels Limburgse perenstroop
3 el olijfolie
Peper
Zout
Bereiding
Snijd de snijbonen diagonaal in brede stukjes.
Kook de snijbonen 2 à 3 minuten, koel onmiddellijk in ijswater.
Rooster de walnoten in een warme pan met een snuifje kaneel.
Meng alle groenten, schik er de sprot, kaas, olijven, peer en walnoten op.
Meng de ingrediënten voor de dressing en giet de dressing pas over de sla vlak voor het opdienen.
Serveer met een fris glaasje Limburgse appel-druiven wijn!