5 chefs kregen de opdracht om elk een recept te ontwikkelen met een streekproduct uit hun provincie. Een journalist van Het Laatste Nieuws schreef 5 artikels over de chef en de producenten.  5 weken lang zetten we het recept online.

1. Limburg

Twee Limburgse streekmakers vinden elkaar: Gebroeders Bleus en Bistro Zutt. “Momenteel staat er een heerlijk koud voorgerechtje op de kaart: een snee zelfgebakken suikerbrood besmeerd met Loonse Stroop, met daarbij Filet d’Anvers - een traditioneel Belgisch streekproduct uit Alken - en een slaatje van waterkers en gepekelde ui. " Lees meer

>> Recept: suikerbrood met Limburgse stroop filet d'Anvers en waterkerssalade met gepekelde ui 

2. Antwerpen

Antwerpse streekmakers pleiten voor culinair chauvinisme: chef Bram Deams en streekproducent Johan Verheyen “Veel mensen vergeten wat Vlaanderen te bieden heeft” Lees meer

>> Recept: Antwerpse koffie en chocolade dessert 

3.Vlaams-Brabant

Puur, eerlijk en traag daar gaan de smaakmakers van Vlaams-Brabant voor: chef Simon Goyens en mosterdmaker Paul Eraly. Lees meer

>> Recept: Hagelands hoevehoen met mosterd uit het Leuvense 

4. West-Vlaanderen

Catch of the day gecombineerd met West-Vlaamse vleeswaren: Tom Vanhaecke en Karel Deschildre zien ene mooie samenwerking. Lees meer

>> Recept: catch of the day met West-Vlaamse bloeling

 5. Oost-Vlaanderen

Sam Van Houcke probeert moderne en lichte varianten van Belgische biergerechten te bedenken, met Brouwerij Roman heeft speciale band. Lees meer

>> Recept: gele bietjes met hoeveschapenkaas en Oudenaards bruinbier

 

 

o
<
>