Hagelands hoevehoen met mosterd uit het Leuvense
door Simon Goyens van L'oh in Tielt-Winge
Chef Simon: “Ik heb net een nieuw gerecht uitgewerkt: Hagelandse kip, gevuld met spinazie en Leuvense mosterd."
-
Hoevehoenfilets met mosterd
Haal de sous-filets van de filets, hak ze fijn in een cutter, kruid met peper, zout en de mosterd. Voeg de eiwitten toe en maal verder. Als laatste voeg je straalsgewijs de room toe. Eens gemengd stoppen met malen.
Snij de filets in "enveloppe" en beleg met blaadjes spinazie. Spuit of lepel wat farce in de filet en leg dit op een vel aluminiumfolie. Plooi toe en rol strak op. Gaar in de oven voor 30 minuten op 150 °C. Neem uit de aluminiumfolie, bruin wat boter en bak even aan in de pan.
-
Kipkroketje met mosterd
Leg de billen in een kookpot, voeg alle aromaten en kippenbouillon toe. Zet op een zacht vuurtje en laat voor een uurtje sudderen. Pluk het vlees van de billen en snij zeer fijn, voeg een beetje kookvocht toe om het vlees te laten plakken. Plaats in de frigo voor enkele uren. Eens opgesteven, rol je bolletjes en paneer je klassiek met bloem, eiwit en paneermeel. Paneer ze nog een tweede keer. Bak de mosterdkroketjes vlak voor het serveren in de frituurpan.
-
Garnituur
Snij het wit van de prei in 2 en spoel zorgvuldig. Snij in gelijke stukken en leg in een sauteuse of pan met de kippenbouillon en boter. Laat zeer zacht sudderen.
Maak de seizoenspaddestoelen schoon en bak ze kort aan.
-
Mosterdkoekje
Meng de zachte boter met eiwitten, suiker, mosterd en de mosterdbloem. Meng heel goed en smeer in rondjes uit op een bakmat, garneer met mosterdzaadjes. Bak in een oven van 170°C gedurende 5 minuten, laat afkoelen.
- Dresseer
Snijd de gebakken filet in mooie sneden, schik op het bord. Voeg de garnituur toe en werk af met het krokketje en koekje.