Antwerpse koffie en chocolade dessert

door Bram Heylens van De Schranshoeve

Chocolademousse, koffiemousse, koffiegelei,  ... allemaal in één dessert!

Ingrediënten

Antwerpse koffiemousse

  • 60 g Antwerpse koffie
  • 60 g melk
  • 1 blaadje gelatine of 1,5 g gelatinepoeder
  • 170 g witte chocolade
  • 215 g room
  •  

Mousse van melkchocolade

  • 300 g melkchocolade
  • 2 dl melk
  • 2 blaadjes gelatine of of 3 g gelatinepoeder
  • 5 dl room

Gel van Antwerpse koffie en chocolade likeur

  • 150 g suiker
  • 150 g Antwerpse koffie
  • 150 g Noire d’ivoire
  • 6 g agar agar
  • 100 g melk chocolade
  •  

Crumble van Belgische speculaas

  • 100 g hazelnoten
  • 100 g speculaas Vermeiren Princeps

crème van fondantchocolade

  • 300 g water
  • 150 g suiker
  • 300 g fondantchocolade
  • 6 g agar agar

Antwerpse koffie en praliné crème

  • 2 blaadjes gelatine of 3 g gelatinepoeder
  • 250 g room
  • 50 g melk
  • 100 g suiker
  • 185 g eierdooiers
  • 25 g pralinépasta
  • 1 theelepel gemalen Koffie Verheyen
  • 1 theelepel cacaopoeder

Streekproducten in dit recept