Gelakte spareribs met coleslaw

door Hobbykok Dimi van www.filet-pur.be

Straffe mosterd uit het Leuvense, kandijsiroop en Loonse stroop ideaal voor een zuurzoete marinade.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 grote spareribs
  • 4 grote aardappelen
  • Een scheut olijfolie
  • Grof zeezout

Voor de marinade

  • 1 el straffe mosterd uit het Leuvense
  • 1 el kandijsiroop
  • 1 el Limburgse stroop
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 geraspt teentje look
  • 1 tl arachideolie
  • Een flinke scheut ciderazijn
  • Een fijngesneden rode chilipeper voor wie meer pit wil
  •  

Voor de coleslaw

  • 1/4 witte kool
  • 2 grote wortelen
  • 125 g sluimererwten
  • 3/4 appel (jonagold)
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el straffe mosterd uit het Leuvense
  • Een handvol peterselie fijn gesneden
  • Een beetje citroensap
  • Een scheutje ciderazijn