Gelakte spareribs van de meesterchef
“Ik sta al de hele dag voor de klas, mij moet je ’s avonds niet nog eens in een klaslokaal steken,” aldus leerkracht Dimi.
Dus finito met de kooklessen, en enter kookclub Filet Pur.
Bij deze mannenkookclub draait het om passie voor eten, experimenteren en nieuwe dingen ontdekken. Vlaamse traditionele streekproducten bijvoorbeeld. “Wat we al jaren op onze pannenkoek smeren (kandijsuiker, nvdr), is dus een erkend streekproduct? Wist ik niet!” De dertien leden van de kookclub gingen aan de slag met traditionele streekproducten tijdens een zomerbarbecue. Met jaarlijks twee maanden vakantie is deze leerkracht uiteraard een volleerd barbecue-fanaat (sorry, Dimi, deze konden we niet laten liggen ;-)). Hij bereidt dan ook een typisch zomers barbecuegerecht, maar met een twist van streekproducten: gelakte spareribs. “Een enorm lekkere combinatie, maar het zure van De Ster mosterd, het zoete van de Limburgse stroop, en het zoute van de sojasaus moeten perfect in evenwicht zijn.” Hoeft het gezegd? Oefening baart kunst!
De hobbykoks ontdekken ondertussen ook een Oost-Vlaams biertje: de Spéciale Belge Ale van Brouwerij De Ryck.
En het recept van de ribbetjes vind je hier.