Ingrediënten

Voor een 10-tal toastjes

  • 1/2 stokbrood op oude wijze
  • 200 g harde Postelse abdijkaas
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • 1 eetlepel mosterd uit het Gentse
  • 1 dl Oudenaards bruin bier
  • Zwarte peper
  • 1 bussel waterkers
  • Vlaamse hoeveboter
  •  

Bereiding

Snijd toastjes van ongeveer 2 cm dik, rooster de toastjes.
Snijd de ui fijn, rasp de appel.
Was de waterkers en verwijder de harde stelen. Schik de waterkers op een schotel.
Warm de ovengril.
Warm in een steelpan de kaas met de ui, appel, mosterd en bier.
Roer voortdurend en laat de kaas langzaam smelten, de kaas mag niet koken.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier of zilverpapier, smeer in met wat boter.
Schik de broodjes op de ovenplaat, lepel wat gesmolten kaas op de toastjes.
Schuif onder de gril en laat mooi kleuren.
Schik de toastjes op de waterkers en dien warm op.

o
<
>