Tartaar van grotchampignons met schapenplattekaas en elixir

door An Nelissen van 't Pure Genot

An Nelissen werkt graag met veel groenten en fruit! Deze combineren met Elixir de Roulers en Vlaamse schapenplattekaas was de uitdaging op Kookslag 2023.

Ontdek ook het Kookslagfilmpje van An

Ingrediënten

Grotchampignontartaar

  • 250 g grotchampignons uit Riemst
  • 1 kleine ui
  • 1 fris zure appel
  • 1 stronk Brussels grondwitloof BGA
  • 100 g Vlaamse schapenplattekaas Peper Zout
  • 50 g Elixir de Roulers
  • Peper en zout
  • Peterselie

Garnituur

  • 1 rode biet
  • 2 appels
  • 2 Kempense zwarte pensen
  • Hoeveboter
  • Peper en zout
  • Suiker
  • Peterselie
  • 50 g olijfolie
  • 50 g rode wijnazijn
  •  

Streekproducten in dit recept