Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 bussel waterkers uit Haspengouw
  • 1 grote ui
  • 5 dl water
  • 100 g gepelde Vlaamse grijze garnalen
  • 100 g West-Vlaamse boerenhesp in fijne sneetjes
  • 150 g pastinaak
  • 150 g schorseneren
  • Klontje hoeveboter
  • 30 g hoevekarnemelk
  • Peper, zout, muskaatnoot
  • Klavertjes mix
  •  

Bereiding

Soepje: stoof de ajuin in wat boter; voeg water toe en breng aan de kook; voeg de gehakte waterkers toe; mix fijn en kruid zuinig.

Puree: warm de pastinaak en schorseneer met het klontje boerenboter; voeg de karnemelk toe en kook gaar; kruid met zout, nootmuskaat en peper; mix fijn en houd warm.

Crumble van boerenhesp: droog de sneetjes hesp gedurende 45 min. in de oven op 180° en  mix grof

Giet een lepel soep in een kommetje.
Schep 2 eetlepels puree in het midden.
Bestrooi rijkelijk met grijze garnalen.
Werk af met de crumble en klavertjes.
 

o
<
>