Pladijs met Vlaams-Brabantse tafeldruif en mosterd uit het Gentse
door Dagny Ros Asmundsdottir van Njam chef
Dagny verbaast met uniek culinair combo: pladijs, Vlaams-Brabantse tafeldruif en mosterd uit het Gentse.
Bereiding
Pers de citroen en giet het sap over de visfilets, laat 15 à 20 minuten marineren.
Snipper de ui fijn, snijd de selder in blokjes.
Halveer en ontpit de druiven, laat de kappertjes uitlekken.
Laat de ajuin en de selder in de warme basilikum olie glazig worden.
Voeg de vis toe en laat garen.
Meng de kappertjes, druiven, de zure room en de mosterd. Voeg eventueel nog wat citroepsap toe.
Voeg bij de vis en laat zachtjes samen opwarmen.
Werk af met een paar blaadjes basilikum!
Voor de aardappelen:
Warm de oven voor op 200 °C.
Was de aardappelen, snijd ze in stukjes en zet ze met de schil op een vuurtje in koud water met een snufje zeezout. Wanneer ze koken, neem het vuur af en laat ze 10 minuten staan.
Snijd de look in kleine stukjes.
Giet de aardappelen af, verdeel ze in een ovenschaal en voeg de look, zout en peper, olijfolie, bladpeterselie en tijm toe.
Bak ze in de oven gedurende 30-40 minuten