Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de bulgursalade

  • 100 g bulgur (of gerst)
  • 3 dl water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 2 à 3 eetlepels Vlaamse hoevekarnemelk
  • 1 dl tomatenpassata
  • 10 kleine tomaatjes, gehalveerd
  • ½ handvol bladpeterselie, grof gehakt
  • Zwarte peper
  • Zout
  •  
  • 500 à 600 g inktvis in ringen
  • 1 rode chili fijngehakt
  • 2 lookteentjes
  • ½ dl Vlaamse hoevekarnemelk
  • 2 el olie
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Chiliflakes (voor wie meer pit wil)

 Bereiding

Breng het water aan de kook, overgiet de bulgur met het kokend water. Sluit de kom af met folie en laat de bulgur 30 minuten wellen. Roer af en toe door de bulgur.
Verhit de olie en stoof de ui en paprika.  Voeg de karnemelk en tomatenpassata toe, kruid met peper en zout.  Laat 2 à 3 min inkoken, voeg een beetje water toe indien nodig.
Voeg de halve tomaatjes toe en meng er de gare bulgur onder. 

Laat de chili en look fruiten in wat olie gedurende 1 à 2 min. 
Voeg die inktvis toe en laat ongeveer 1 minuut bakken.
Voeg de karnemelk toe en laat nog 2 minuten sudderen.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel chiliflakes.

Meng de inktvis onder de bulgursalade en laat nog eventjes sudderen. 
Werk af met de gehakte peterselie.

Serveer met een fris glaasje Limburgse appel-druivenwijn!

o
<
>