Filet pur met een bier-koffiesaus en smoutpatatjes

door Bram Heylens van De Schranshoeve | Vorselaar

Bram Heylens geeft de voorkeur aan de volle smaak van het rood ras van West-Vlaanderen. De saus en smoutpatatjes komen recht uit grootmoeders keuken.

Ingrediënten

  • 1 kg filet pur
  • boter
  • zout & peper
  •  

Bier & koffiesaus

  • "snijlingen" van de filet pur
  • 1 el Kempens smout
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 flesje Westmalle dubbel
  • tijm, laurier, peterseliestengels
  • 1/2l kalfsfond
  • 1 kopje Antwerpse koffie

Rode biet

  • 4 rauwe rode bieten
  • 2 pakjes gekookte rode biet
  • 250 g room
  • zout & peper
  • frituurolie
  •  

Patatjes in Kempens smout

  • 6 middelgrootte vastkokende aardappelen
  • 100 g Kempens smout
  • zout & peper
  •