Carpaccio van het rood ras van West-Vlaanderen met West-Vlaamse gerookte sprot
door Hobbykok Sander van www.filet-pur.be
Traditionele West-Vlaamse streekproducten op hun best!
Bereiding
Hak de sprotfilets in grove stukken.
Doe ze samen met olie in een pot en warm op tot 60 à 70 °C.
Laat de sprotolie gedurende een uur op deze temperatuur trekken.
Zeef de sprotdeeltjes uit de olie en laat de olie afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de volle yoghurt samen met de eiwitten, water en citroensap los in hoge maatbeker.
Zet de staafmixer erin en voeg beetje bij beetje de sprotolie toe.
Blijf mixen tot je de gewenste dikte hebt.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het vlees met een snijmachine in dunne plakjes.
Dresseer op een bord en kruid met peper en zout.
Meng 3 el olijfolie met het sap van een halve citroen en sprenkel over het vlees.
Werk af met een druppels sprot-mayonaise en wat waterkers.