Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g platte bil van het rode ras uit West-Vlaanderen
  • 3 el koud geperste olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • waterkers

Voor de sprotmayonaise:

  • 100 g gerookte West-Vlaamse sprotfilets
  • 2,5 dl koolzaadolie
  • 100 g volle yoghurt
  • 100 g eiwit
  • 1 el water
  • 1 el citroensap
  • peper
  • zout

Bereiding

Hak de sprotfilets in grove stukken.
Doe ze samen met olie in een pot en warm op tot 60 à 70 °C.
Laat de sprotolie gedurende een uur op deze temperatuur trekken.
Zeef de sprotdeeltjes uit de olie en laat de olie afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de volle yoghurt samen met de eiwitten, water en citroensap los in hoge maatbeker.
Zet de staafmixer erin en voeg beetje bij beetje de sprotolie toe.
Blijf mixen tot je de gewenste dikte hebt.
Breng op smaak met peper en zout.

Snijd het vlees met een snijmachine in dunne plakjes.
Dresseer op een bord en kruid met peper en zout.
Meng 3 el olijfolie met het sap van een halve citroen en sprenkel over het vlees.
Werk af met een druppels sprot-mayonaise en wat waterkers.

o
<
>