Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g pompoen
  • 1 el neutrale olie
  • Zwarte peper
  • Grof zout
  • 1 flesje Vlaams roodbruin bier
  • 2 el Limburgse stroop
  • 600 g bloedworst
  • 30 g hoeveboter of smout
  • 6 stronken grondwitloof uit de Denderstreek
  • 100 g veldsla

Bereidingswijze:

Warm de oven op 180°C. Snijd de pompoen in grove blokjes. Giet in een ovenschaal met de olie, peper en zout, bak gaar. Laat het bier met de stroop inkoken tot een sausje. Meng de gare blokjes pompoen onder het sausje. Snijd de bloedworst in schijven van 1 cm en bak krokant in boter of smout. Snijd het grondwitloof grof, kuis de veldsla.

Verdeel het grondwitloof en de veldsla over 4 bordjes, schik hierop de pompoen en bloedworst. Lepel de resterende saus over de 4 bordjes.

 

o
<
>