Peter, actief in de reclamewereld, heeft in een vorig leven nog hotelschool gevolgd en in een restaurant gewerkt. Bovendien is hij thuis bijna altijd de kok van dienst.

Toen de kookclub Filet Pur wat vers bloed zocht en via via Peter leerde kennen, was de ‘toetreding’ snel beklonken. Peter: ”de mannen hebben bijzonder veel kennis over producten en ik leer enorm veel bij van hen. Sinds ik bij de kookclub ben zoek ik ook meer op in kookboeken en volg ik een aantal kookblogs.”

Lekker koken begint bij goede producten en daar heeft Peter een handicap tegenover zijn kookvrienden, vindt hij. “Ik zou liever wat meer lokaal kopen en rechtstreeks van producenten, maar dat is minder evident als je in Brussel woont en weinig tijd hebt”. Zijn kookvrienden hebben hem al heerlijke streekgebonden producten leren kennen en hebben een veel rijkere keuze aan inlandse groenten en kruiden.

Voor de zomerbarbecue van Filet Pur liet Peter zijn oog vallen op Limburgse bloedworst. “Vijf jaar geleden heb ik het product herontdekt bij mijn schoonouders. De traditionele streekversie is minder stevig dan een supermarktbloedworst en vraagt wat extra voorzichtigheid maar ik was heel tevreden over het resultaat.” Peter combineerde de bloedworst met Elixir De Poldernaar, een flesje dat de volgende maanden nog van pas zal komen in zijn keuken, peren en Borsbeekse speculaas. En aangezien het oog ook wat wil en Peter altijd veel werk maakt van de presentatie, mocht er nog een kleurrijk element bij. Peter koos voor waterkers uit Haspengouw. “een mooi contrast op het bord, zowel wat kleur als smaak betreft.”
En het verdict van de kookclub ? Niets dan tevreden gezichten en lege borden, of wat had je verwacht ?

Ontdek het recept van Peter : Limburgse bloedworst met peer, Belgische elixir en crumble van Borsbeekse speculaas

o
<
>