Slow food is een enorme voorstander en formuleert het in haar manifest zo: "Rauwmelkse kaas is meer dan een prachtig voedselproduct, het is een diepgewortelde uiting van onze mooiste tradities. Het is kunst en levensstijl tegelijk. Het is cultuur, erfgoed en gekoesterd land".
Het is daarom belangrijk dat wetgevingen de ongepasteuriseerde kaastraditie toelaten net zoals er ook de nodige uitzonderingen moeten voorzien worden van traditionele vlees- en viswaren.

De Vlaamse rauwemelkse geitenkazen hebben nog andere voordelen. Een uitgebreide brochure hierhover werd samengesteld door Frank Van Boxtael en Koen Dhoore, je vindt ze onder in bijlage.

Alvast enkele lenterecepten ideetjes met Vlaamse rauwemelkse geitenkaas:
 

Jonge prei met filet d'anvers en Vlaamse rauwemelkse geitenkaas

Canneloni van Vlaamse ovengebakken hesp gevuld met Vlaamse rauwemelkse geitenkaas

Gefrituurde West-Vlaamse sprotjes met een sausje van Vlaamse rauwemelkse geitenkaas

o
<
>