Louis Paul Boon

Het boek "Eten op zijn Vlaams" sluit Boon af met "Over gestoofd konijn": "Het allerlaatste en het allerbeste waarover ik schrijf is konijn gestoofd. Een zondagsmaal, een koningsmaal." Geen rosbief, geen kip maar een gebraden konijn wat het feestmaal van de gewone man. Hij kweekte ze ook zelf, achter in de tuin of op de koer, met  langs de bermen vers geplukt groen en paardenbloemen.

Levend erfgoed

Binnen agrarisch ergfoed heb je ook de dieren wereld met oude lokale rassen. Runderen, schapen, geiten, ... allemaal speelden ze een belangrijke rol in onze (landbouw)economie. Ook de konijnen maken daar deel van uit, neem maar eens een kijke bij Steunpunt Levend Erfgoed en een konijnenwereld gaat voor je open. 

Lenterecepten voor een 1 mei feest!

Het witte vlees van konijn laat zich makkelijk combineren met traditionele streekproducten zoals jenever of mosterd, maar denk ook aan karnemelk, geitenkaas of Belgische elixir! We gingen er mee aan de slag met als devies "éénvoudig en smaakvol".

o
<
>