Het leukste aan onze kookclub?
“Ik kook thuis ook graag, hoor!” verzekert Rob.
Maar 200 meter verder – in de parochiezaal – staat hij toch met opvallend veel plezier achter het fornuis, tijdens de maandelijkse bijeenkomst van kookclub Filet Pur. “Het leukste aan onze kookclub? Niets moet. Tenzij af en toe eens serieus de mist ingaan!” Bij Filet Pur staat dus geregeld een specialleke op het menu.
Zo experimenteert Rob tijdens de zomerbarbecue met een toast van mandjeskaas, gerookte hesp en groene asperges. “Een lekkere en eenvoudige variatie op de klassieke boterham met plattekaas en radijsjes. Het ideale voorgerechtje bij een barbecue!”
Mandjeskaas is een vaste en magere verse kaas met een korrelige structuur, typisch voor het Pajottenland en – tip van de kookclub – ideaal in combinatie met een geuze.
Streekproducten zijn een terugkerend thema tijdens de maandelijkse kookavonden. “We kiezen bewust voor lokale producten. Bij een boer uit de buurt kopen, lijkt mij veel logischer dan er 100 km verder voor te rijden,” aldus Rob. “De smaak van de asperges uit de streek is niet te evenaren. En courgettes en aubergines kweek ik zelf. Gegrild zijn ze trouwens een heerlijk bijgerecht voor een barbecue. Gewoon in plakken snijden, kruiden met wat fleur de sel en peper, en aan de zijkant van de barbecue leggen.” Maar first things first, eerst die geuze dus.
Ontdek hier het recept van de toast met mandjeskaas, hesp en groene asperges.