Achter de schermen: Limburgse leverworst
Jozef Otten is zijn oude baas uit Maaseik nog steeds dankbaar.
Dankzij zijn uitstekende recepten kan hij nu nog mooie traditionele streekproducten aanbieden. Zo zijn de Limburgse leverworst en de Limburgse bloedworst echte toppers. ”De mensen verplaatsen zich speciaal voor deze producten”, bevestigt Jozef Otten, die zelf slechts één recept wat aanpaste. De Limburgse bloedworst bevat geen brood meer zodat mensen met een glutenvrij dieet er ook van kunnen genieten. “We staan ook bekend voor onze leverworst. Dit topproduct wordt bereid met veel mager vlees en is enkel te verkrijgen in deze uithoek van België. Het is geen paté en ook geen witte worst”, beklemtoont Jozef Otten, die vertrouwen heeft in de toekomst. “Goede slagers en goede producten hebben zeker nog een toekomst.” Jozef vertrouwt ze toe aan Linda. Zij helpt al meer dan 20 jaar mee in de beenhouwerij, heeft intussen zelf een slagersopleiding gevolgd en zal Jozef waarschijnlijk opvolgen. “Wat er belangrijk is in onze stiel? De kennis van de kruiden en de juiste kruiding van de producten. Voor ons liever geen samengestelde kruiden, zodat we onze kruiden zelf kunnen afwegen en onze eigen streekgebonden mengeling kunnen maken. Bovendien kunnen we zo ook inspelen op specifieke vragen van klanten, bijvoorbeeld van mensen die minder zout mogen eten.” Zo doen ze het in Lanaken.Recept: Limburgse leverworst / Boerenbrood uit Pede / Kempense smout