Zeeduivel gelakt met Limburgse stroop, kokosrijst en koriander
door Dagny Ros Asmundsdottir van Njam-chef
Vis is de sterkhouder in de keuken van Dagny, “Bij de zeeduivel of lotte bedacht ik dat het lekker is om die te lakken met iets zoet."
Bereiding
Plet het citroengras, de gember en de look. Kook 10 minuten samen met de stroop en de sojasaus.Laat de marinade goed inkoken.
Bak de vis aan weerszijde met beetje olie.
Borstel wat marinade over de vis, keer de vis regelmatig en borstel er steeds wat marinade op. Voeg tenslotte de rest van de marinade toe en blijf borstellen tot de vis gaar is en de saus gekarameliseerd. Let op: zeeduivel is een vaste vis en heeft meer tijd nodig om te garen dan bijvoorbeeld kabeljauw.
Rijst eerst goed wassen dan koken in water.
Voeg op het einde de kokosmelk toe en laat eventjes stomen onder deksel.
Afwerken met fijn gesneden koriander.
Serveer met een fris Mechels donkerrood bier.




