Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de soep:

  • 5 stronken grondwitloof
  • 1 witte selder tak
  • 1/2 prei
  • 1 kleine ui
  • 1 lookteentje
  • 1 l kippenfond of bouillon
  • 1 dl room
  •  

Voor de garnituur:

  • 20 petit gris slakjes
  • 20 grotchampignons uit Riemst
  • 1 sjalot
  • Hoeveboter
  • Peterselie
  • Peper & zout

Bereiding

Versnijd de groenten, doe ze in een pot, bevochtig met de kippenfond en laat ongeveer 40 min. koken. Voeg daarna de room toe, laat nog even opkoken. Mix de soep zijdezacht.
Stoof de grotchampignons gaar in een beetje hoeveboter. Neem uit de pan en leg op keukenpapier.
Hak de peterselie en sjalot fijn. Stoof  in het bakvocht van de champignons. Voeg de slakjes toe en laat goed opwarmen. Kruid met peper en zout
Vul de champignons met de slakjes, verdeel de soep en gevulde grotchampignons over 4 borden. Garneer met wat fijngehakte peterselie en enkele druppels olijfolie.

>> Ontdek het hele feestmenu van Nils

 

o
<
>

Streekproducten in dit recept