Vlaamse schapenplattekaas met bloemkoolcrumble, mierikswortel en waterkers
door Nils Proost van Petit-Cuistot in Lier
Chef Nils Proost: De schapenplattekaas is het mooiste en bijzonderste product dat ik de voorbije jaren ben tegengekomen.
Bereiding
Kruid de Vlaamse schapenmelkplattekaas met peper en zout.
Verdeel de plattekaas over 4 bordjes.
Rasp wat de mierikswortel op de schapenkaas en vervolgens de bloemkool.
Werk af met enkele takjes waterkers.
![Vlaamse schapenplattekaas - Waterkers Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Ingredienten_Vlaamse_schapenplattekaas_met_bloemkoolcrumble_LR.jpg.webp?itok=l8keK8S4)
![Chef Nils Proost van Petit-Cuistot Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Nils-Proost_0.jpg.webp?itok=hRKJecfO)