Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 g Vlaamse gerookte heilbot
  • Een 6-tal kleine tortilla’s

Salsa

  • ½ rode ui fijn gehaakt
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • ½ avocado in kleine blokjes
  • ½ limoen
  • 6 radijzen
  • 1 handvol waterkers uit Haspengouw, zonder harde steeltjes
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
  • Enkele takjes verse dille

Dressing

  • 1,5 dl zure room
  • 2 el Vlaamse rauwemelkse geitenkaas
  • ½ 1 limoen
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  •  

Bereiding

Maak eerst de dressing.
Meng de zure room en de zachte geitenkaas met het sap van ½ limoen, zeezout en zwarte peper.
Werk af met fijngehakte dille.

Hak de rode ui fijn en marineer 30 minuten of langer in de rijstazijn.
Snijd de avocado in blokjes en meng met het sap van de limoen.
Snijd de radijzen in dunne schijfjes.
Snijd de heilbot in hapklare stukjes.
Schik de waterkers en de heilbot in het midden van een mooie schaal.
Verdeel hierover leggen de avocado, de radijzen, de gemarineerd rode ajuin met wat azijn en een beetje olijfolie. Werk af met dilletakjes.

Bak de mini tortillas in de pan en snij in 4 stukken, schik rondom de sla en dien meteen op.

o
<
>