Ingrediënten

  • 200 gr suiker
  • 200 ml water
  • 120 gr venkel, fijn gesneden
  • 100 ml room
  • 200 gr chocolade min 70% cocoa, grofgehakt
  • 60 gr boter
  • 1 afgestreken theelepel venkelpollen
  • 3 stuks speculaas, fijngeplet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er de fijngeplette speculaas op. Bak de speculoos kruimels gedurende 1 minuut en laat afkoelen. Maak een suikersiroop met de suiker en het water. Laat er de venkel over een zacht vuurtje in garen (45’).

Laat de venkel uitlekken maar hou de siroop bij. Meet 4 eetlepels van de suikersiroop uit en pureer die samen met de venkel. Plet de eetlepel venkelpollen fijn in een vijzel.

Smelt de chocolade samen met de room en de boter over een zeer zacht vuur en roer er de venkel en de venkelpollen door. Stort in een platte schaal en plaats afgedekt in de ijskast gedurende 1 uur. Gebruik een meloenschepje en je handen om de truffels te rollen. Plaats ze nadien gedurende 10 minuten opnieuw in de ijskast en rol ze vervolgens in de fijngeplette speculaas.

Serveer onmiddellijk.

 

o
<
>

Streekproducten in dit recept