Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 grote schenkels van witblauw dubbeldoel koeien
  • Zeezout
  • 2 wortels
  • 3 takken groene selder
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 1 kl peperbolletjes
  • 4 el mosterd uit het Gentse
  • 2,5 dl verse room
  • 2 bosjes waterkers uit Haspengouw of uit de Ijsevallei
  •  

Bereidingswijze:

Spoel de schenkels onder stromend koud water. Breng water met zout aan de kook en voeg de schenkels toe, schuim regelmatig af. Snijd de groenten grof. Voeg de groenten, het laurierblad en de peper toe en laat de schenkels langzaam gaar koken. Neem de schenkels uit de bouillon en laat ze afkoelen. Snijd het vlees in kleine blokjes. Meng de mosterd met de room en voeg het soepvlees toe, laat minstens 2 uur trekken op een koele plek.

Spoel de waterkers onder koud water en schik op een mooie schaal. Leg hierop  koud soepvlees en dien op met boerenbrood en een fris biertje.

o
<
>