Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400g schelvis
  • 1 prei
  • 1 kleine knolselder
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 takjes witte selder, fijngesneden
  • 1 flesje Oude Geuze
  • 500ml visfumet
  • 250 ml volle room
  • Hoeveboter
  • 100g Vlaamse grijze garnalen
  • Kervel
  •  

Bereiding

Snijd de prei in stukken van 5cm lang, snijd vervolgens in 2. Blancheer een 5 tal minuutjes tot ze beetgaar zijn. Doe met de knolselder net hetzelfde.
Stoof voor de saus de fijngesneden selder en ui, blus met de oude Geuze en laat dit tot een derde inkoken. Bevochtig met de visfumet en laat opnieuw tot een derde inkoken. Voeg de room erbij en laat zachtjes sudderen tot de saus bindt.
Bak de schelvis in een antikleefpan eerst op de velkant. Keer om na 3 minuten en laat nog eens 3 minuten bakken.
Schik de vis op de borden, verdeel de groenten. Bestrooi rijkelijk met handgepelde garnalen. Werk af met een takje kervel. Serveer de saus apart.

>> Ontdek het hele feestmenu van Nils!

 

o
<
>