Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1/2 rode ui
  • Rijstazijn
  • Fijne suiker
  • 12 sneetjes gerookt spek
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • Hoeveboter
  • 4 verse vijgen
  • Rosé schuimwijn uit de Druivenstreek
  • Hoeveboter
  • 4 sneden wit toastbrood
  • Peper
  • Zout
  • 12 kleine verse geitenkaasjes
  • 12 kerstomaatjes
  • Pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • Notenolie
  • Frambozenazijn
  • Peper
  • Zout
  • Mengeling van gewassen jonge sla en groene kruiden
  • Een tros Vlaams-Brabantse tafeldruiven
  •  

Bereidingswijze

Snijd grote croutons van het toastbrood. Warm de hoeveboter op en bak de croutons mooi bruin, kruid met peper en zout en hou warm. Snijd de rode ui in dunne ringen, meng wat rijsazijn met suiker en laat de ui 1 uurtje marineren. Snijd de vijgen in 4. Warm wat hoeveboter, wentel de stukjes vijg in de warme boter, bestrooi met een beetje suiker en laat lichtjes karamelliseren. Blus met roséschuimwijn en hou warm. Meng de honing en sojasaus, borstel over het spek en laat lichtjes gratineren onder. Rol de sneetjes op en hou warm. Bruin de pijnboompitten in een warme pan. Grill de geitenkaasjes. Snijd de tomaatjes in twee.

Maak een vinaigrette met 1/3 olijfolie, 1/3 notenolie, 1/3 frambozenazijn. Kruid met peper en zout.

Schik de jonge sla met groene kruiden op het bord, lepel hierover wat vinaigrette. Schik de kaasjes en spekrolletjes op de sla. Werk af met de croutons, uiringen, tomaatjes, pijnboompitten en tenslotte de druiven.

o
<
>