Ingrediënten

  • 200 g Beerselse mandjeskaas
  • 8 walnoten, geroosterd
  • Een handvol verse scheuten zoals prei of mosterd
  • 1 kleine rammenas, geschild
  • Walnotenolie
  • 1 onbespoten pompelmoes

Walnotencrème:

  • 150 gr walnoten, gedurende 4 uur in koud water geweekt
  • 150 ml water

Bereidingswijze

Spoel de geweekte walnoten onder stromend koud water en laat uitlekken. Pureer de noten met het water in kleine foodprocessor tot een zeer gladde puree. Snij de rammenas met de mandoline in flinterdunne plakjes.

Verdeel de rammenas, walnotencrème en de mandjeskaas over 4 borden. Werk af met fijn geraspte schil van pompelmoes, de gegrilde walnoten, de walnotenolie en de scheuten.

Je kan de walnoten en walnotencrème in dit recept ook vervangen door amandelen of hazelnoten. In de winkel kan je kant en klaar amandel of hazelnoten crème kopen.

Met als drank
Oude Geuze uit het Pajottenland
 

o
<
>

Streekproducten in dit recept