Ingrediënten

Ingrediënten voor 8 broodjes

  • 4 Halse grijze, witte of bloedpensen
  • 8 koffielepels straffe mosterd uit het Leuvense
  • 1 nectarine
  • 2 Halse krotten
  • 8 rechthoekjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • scheutje melk
  •  

Bereiding

  1. Haal de velletjes van de pensen en snijd de pensen doormidden.
  2. Snijd de nectarines in fijne schijfjes.
  3. Hak de Halse krotten fijn.
  4. Bestrijk de lapjes bladerdeeg met mosterd, maar blijf weg van de randen.
  5. Leg er in het midden de schijfjes nectarine op en de stukjes pens. Bestrooi met de verbrokkelde krotten.
  6. Rol ze dicht en leg met de naad op de bakplaat.
  7. Meng de eidooier met een scheutje melk. Bestrijk de broodjes met het dooiermengsel en bak 20 min. aan 190°C.

Laat de worstenbroodjes even afkoelen en degusteer ze met een frisse oude geuze erbij!

o
<
>