Krokant geroosterde Mechelse koekoek met grotchampignons, witte pens en jus van Oude Geuze
door Lieven Demeestere van Arenberg
Chef Lieven Demeestere ging aan de slag met streekproducten. Ontdek dit recept met Mechelse koekoek, grotchampignons uit Riemst, witte pens uit Midden-Brabant en jus van Oude Geuze van Brouwerij '3 Fonteinen'.
- Kruid de filets van Mechelse koekoek en warm de pan, voeg boter toe en kleur ze kort. Laat ze 10 à 12 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 140 graden. Laat de filets nadien rusten onder aluminiumfolie.
- Snij de witte pensen in schijfjes en bak de schijfjes kort.
- Borstel de champignons proper en bak ze op in een hete pan. Kruid ze nadien met een beetje grof zout.
- Voor de saus meng je de oude geuze, de kippenbouillon en de room en laat ze inkoken tot de gewenste dikte. Voeg naar smaak ook een klontje boter toe. Kruid af met peper en zout.