Kriekenbier uit Zuid-West-Vlaanderen met West-Vlaamse sprotjes en gerookte boerenhesp

door Jo Van Caenegem

Tapas bij een biertje vinden ook hun weg naar de traditionele Vlaamse streekproducten: een echt streekbiertje met een streekgebonden hap. Uit de provincie West-Vlaanderen: Kriekenbier uit Zuid-West-Vlaanderen met West-Vlaamse sprotjes en gerookte boerenhesp.

Ingrediënten

  • 8 gefileerde West-Vlaamse sprotjes
  • 2 sneden West-Vlaamse gerookte boerenhesp
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kl Torhoutse mosterd
  • Peper van de molen
  • 8 radijsjes
  • 1 snede boerenbrood
  • Hoeveboter
  • 100 g gemengde groene kruiden ( rucola, bieslook, platte peterselie, …)
  • 100 g veldsla
  • 8 mooie witloofblaadjes