Kandijkoekjes
door Lut De Clercq van Backstage Kitchen
Kruidige koekjes met kandijsuiker en kandijsiroop.



Bereiding
Klop de boter met de bruine kandijsuiker romig met een mixer gedurende 5 minuten. Voeg er de kandijsiroop en de eieren aan toe en mix gedurende 2 minuten.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder, bicarbonaat, gember, kaneel, en kruidnagel en werk het grondig door de boter en kandij mix. Dek het deeg af en plaats gedurende een paar uur in de ijskast. Het deeg kan gerust een dag vooraf gemaakt worden mits goed afgedekt in de ijskast .
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Vorm van het deeg balletjes met 2 cm diameter en rol ze dan door de lichte kandijsuiker. Leg de balletjes ongeveer 6cm apart en bak de koekjes gedurende 8 à 10 minuten. Ze moeten nog heel lichtjes vochtig in het midden zijn. Leg ze na 2 minuten voorzichtig op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Bewaar ze in een goed afgesloten doos op kamertemperatuur.