Ingrediënten

Voor 4 personen

Vis:

  • 4 rogvleugels
  • Hoeveboter uit de Westhoek
  • Citroen
  • Zout
  • Peper van de molen
  •  

Waterkerspesto:

  • ¼ krop ijsbergsla
  • 2 bussels waterkers uit de IJsevallei
  • 1 handvol basilicum
  • 1 teentje look
  • ½ ui
  • 1 eetlepel Vlaamse rauwemelkse geitenkaas
  • sap en zeste van 1 biocitroen
  • ½ dl pijnboompitten
  • ½ dl of meer goede olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper
  •  

Bereiding

Bruin de hoeveboter en bak de vleugels mooi bruin. Kruid met peper en zout.
Laat zachtjes garen tot het visvlees makelijk loskomt van het kraakbeen.
Kook ondertussen de aardappel met de schil in gezouten water. Giet af en laat drogen.

Rooster de pijnboompitten in een warme pan.
Snijd de stelen van de waterkers.
Mix alle ingrediënten samen tot een mooie groene dressing

Serveer met gekookte aardappelen in schil en een mooi schuimende Oude Geuze.
 

o
<
>