Ingrediënten

Voor 20 hapjes

  • 5 stronkjes Brussels grondwitloof
  • 100 g kiemen naar voorkeur
  • 2 sneden Antwerpse kalfsrol
  • 2 sneden filet d'Anvers
  • 2 sneden Kempense gerookte hesp
  • 1 plak grijze frut
  • 3 sneden wit brood
  • 3 sneden grijs brood
  • 50 g Vlaamse gezouten hoeveboter
  • 1 volle eetlepel zachte mosterd uit het Leuvense
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 6 eetlepels neutrale olie

Bereiding

Selecteer 20 gelijke grondwitloofblaadjes
Snijd de Antwerpse charcuterie in fijne reepjes.
Snijd korsten van het brood, snijd verder in kleine fijn blokjes. Bak de croutons goudbruin in hoeveboter.
Roer de mosterd los met de azijn, voeg beetje bij beetje de olie toe.
Vul de grondwitloofblaadjes met wat kiemen en de croutons.
Verdeel de Antwerpse charcuterie telkens over 5 witblaadjes.
Druppel wat vinaigrette over de gevulde blaadjes en schik op een schotel.
 

o
<
>