Ingrediënten

  • Hoeveboter
  • Prei
  • Rode wijn
  • Grotchampignons uit Riemst
  • Filet pur van witblauw dubbeldoelrund
  • Sjalot, fijngehakt
  • Wortel, fijngesneden
  • Tomatenpuree
  • Rundsbouillon
  • Gouden Carolus Classic
  • Bloemige aardappelen
  • Melk
  • Muskaatnoot
  • Hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen
  • Waterkers uit Haspengouw
  •  

Bereiding

Groentjes
Snijd de prei  in stukjes van ongeveer 5 cm. Aanbakken in boter en blussen met rode wijn en laten garen op een zacht vuur gedurende 20 minuten.
Schroei het vlees in een warme pan met hoeveboter Uiteraard kruiden met peper en zout.

Vlees & saus
Verdeel het vlees in porties.
Schroei het vlees in een warme pan met hoeveboter Kruiden met peper en zout. 
Restjes vlees aanschroeien met een sjalot. Voeg de wortel toe, een potje tomatenpuree en blus met bouillon en Gouden Carolus.
Langzaam laten inkoken en zeven. De saus helemaal op het einde afwerken met een beetje ijskoude boter.
Grotchampignons aanbakken in bruisende boter met peper en zout.

Pommes duchesse
Maak een puree met de aardappelen, melk en boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en werk af met geraspte schapenkaas.
Spuit de duchesses en kleur in een warmeoven.

Dresseer op een creatieve manier en werk af verse waterkers.

Dranktip: een Gouden carolus Classic
 

o
<
>