Ingrediënten

  • 1 voorgekookte rode biet
  • Klontje hoeveboter
  • 1 rode uit, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 koffielepel suiker
  • Rode wijnazijn
  • Molse kipkap
  • Belgische peperkoek
  • Scheutjes van rode biet
  •  

Bereiding

Snij gekookte rode biet in doppelsteentjes.
Fruit de rode ui samen de sjalotje aan en voeg de biet toe.
Kruiden met zout en peper, een koffielepeltje suiker toevoegen. Goed roeren!
Blus met een vijftal soeplepels rode wijnazijn.
Laat een vijftal minuten inkoken en mix fijn.
Presenteer de coulis op een stukje peperkoek.
Leg daarop de Molse kipkap.
Werk af met scheutjes van rode biet.

Dranksuggestie: oude geuze uit het Pajottenland

o
<
>

Streekproducten in dit recept