Ingrediënten

Voor 4 personen

Groene asperges met Vlaamse ovengebakken hesp

  • 2 sneden Vlaamse ovengebakken hesp
  • 8 groene asperges
  • 1 eeltlepel zachte olijolie
  • 150 g champignons
  • 2 eetlepel balsamico-azijn
  • 2 teentjes look
  • 5 eetlepels mayonaise
  •  

Belgische peperkoek met uienconfijt en Oost-Vlaams gerookt paardenvlees

  • 4 sneetjes Belgische peperkoek
  • 250 g sneetjes Oost-Vlaams gerookt paardenvlees
  • 50 g boter
  • 550 g rode uien
  • 1 glas rode wijn
  • 1/2 glas rode wijnazijn
  • 100 g poedersuiker
  • 1 glas grenadine

Komkommerrolletje met hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen

  • 200 g schapenhoevekaas uit de Vlaamse Ardennen
  • 1 komkommer

Asperge

Mix de champignons met de look en de balsamico-azijn. Schep het mengsel in een kaasdoek en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Meng dit vocht met de mayonaise.

Snijd de hesp in 6 reepjes. Grill de asperges gaar met wat olie op de grillpan. Wikkel de asperges in een reepje hesp en serveer de rolletjes met wat champignonmayonaise.

Peperkoek

Snijd de uien in dunne ringen. Smelt de boter en bak de uien zachtjes, ca. tien minuten. Voeg de wijn en azijn toe en laat 5 minuten inkoken op hoog vuur. Draai het vuur laag. Voeg suiker en grenadine toe en laat nog 30 minuten inkoken. 

Beleg een plakje peperkoek met uienconfijt en werk af met een stukje paardenvlees.

Schapenkaas

Snijd de schapenkaas in 6 repen. Snijd de komkommer in fijne repen en rol de kaas in de komkommer.

o
<
>