Slagerij Vermeulen
Slagerij Vermeulen is een ambachtelijk familiebedrijf ontstaan in 1974 onder de naam "Beenhouwerij Urbain".
Bij Slagerij Vermeulen is men dagelijks bezig met voeding. Er wordt gestreefd naar perfectie en dat proef je in de versbereide producten! Ondertussen heeft VLAM twee producten erkend als officieel 'Streekproduct', namelijk Gekookt keelstuk uit het Meetjesland en droge ringworst.
De slagerij uit Sleidinge zorgt voor “Sleinse kost”. Hier maken de droge worsten uit het Meetjesland deel van uit. Puur varkensvlees gekruid met zout, peper en muskaatnoot wordt grof gemalen en afgevuld in vrij dikke natuurdarmen. Dan volgt een rijping van minimum 3 dagen tot een week. Goede droge worsten hebben een “gerijpte” smaak, eigenlijk te vergelijken met gezouten hesp. Het proces gaat alleen sneller omdat men van gemalen vlees vertrekt. In Sleidinge zijn de droge worsten vrij lang en ze worden per gewicht verkocht.