Meer dan een eeuw lang was de 3 Fonteinen, gesticht in 1883, een geuzestekerij met een café. Eerst in de Hoogstraat in Beersel, vanaf 1962 op het marktplein. Er waren toen veel geuzestekers-cafébazen in Beersel en omgeving. Alleen zij die de beste geuze konden mengen waren verzekerd van een groot cliënteel. En de geuze van de 3 Fonteinen stond bekend als een van de beste.

Het café had ook faam in de literaire wereld. De Vlaamse schrijver Herman Teirlinck installeerde er in de jaren 30 van vorige eeuw zijn artistieke en literaire club de Mijol. Collega’s als Gerard Walschap en Ernest Claes kwamen er regelmatig.

Door het enorme succes van en vraag naar de bieren van Armand Debelder moest de brouwerij de laatste jaren steeds uitbreiden. In de brouwerij onder de kerktoren van Beersel werd in 2012 een nieuwe brouwinstallatie in gebruik genomen. Voor de stockage van de lambiek, die 3 jaar moet rusten, en de Lambik-o-droom vonden Armand en zijn partners Michaël en Werner een onderkomen in Lot. Hier kan je ook altijd terecht om een oude geuze 3 Fonteinen te proeven of kopen.

o
<
>

Adres

Molenstraat 47, 1651 Beersel

Routebeschrijving