De familie heeft een gemengd bedrijf met runderen, akkerbouw en teelt reeds 4 generaties lang Brussels grondwitloof. Het grondwitloof zit hen niet alleen in de genen, vader en moeder Gille wonen midden de grondwitloof forcerie.
 
Momenteel worden de wortels gerooid en ingetafeld. Het is even wachten tot de wortels opnieuw schieten vooraleer men ze kan afdekken met grond. Bij het forceren worden de wortels goed beschermd, zelfs met dekentjes, en opgewarmd tot ca. 16°C.
 
Na een paar weken kan men dan niet alleen de grondwitloofkropjes oogsten maar ook de beste wortels. Geert Gille legt uit hoe de beste wortels garant staan voor het beste zaad voor volgend jaar. Zo zorgt de familie elk jaar opnieuw voor haar eigen zaadselectie.

Hier lees je nog meer over het BrusselsBrabants en grondwitloof uit de Denderstreek.

En ontdek enkele van onze grondwitloofrecepten:
 

Grondwitloofblaadjes met Antwerpse charcuterie

Grondwitloofsoep met Kropsla en Gerookte Sprot

Tarte Tatin met Brussels grondwitloof

 

o
<
>