Met enkele potjes Hamse graanmosterd, waterkers en een broodmes.

Het soepvlees heeft zij de dag ervoor al gekookt in bouillon en ’s morgens afgewerkt – als ervaren cateraar weet zij dat er altijd tijd tekort is op het moment zelf. Nu is het dus alleen nog zaak om het mengsel mooi te serveren op een bord met waterkers en het even mooi geserveerd tot bij de gasten te krijgen. Ze roept iedereen bij elkaar rond de barbecue, deelt bier uit en snijdt het brood aan. Alles wordt verdeeld en doorgegeven, terwijl de gesprekken automatisch van de hobby‘s en de kinderen op het soepvlees en het brood overgaan. Beide vallen zo in de smaak, dat alle borden nogmaals worden doorgegeven.

“Het vlees is van dubbeldoelkoeien. Koeien die zowel voor hun melk als hun vlees worden gekweekt, zoals vroeger. Eerst worden ze verzorgd en gemolken als melkkoeien en pas daarna vetgemest”, weet Jo. “Het brood is trouwens ook op oude wijze gemaakt. Het deeg heeft uitgebreid de tijd gekregen om te rijzen en is daarna op steen gebakken. Het heeft een speciale smaak, maar als je daarvan houdt is het een echte delicatesse.” Brood-liefhebber Anke is in ieder geval overtuigd. Net als haar vriendin Isabel, die na de kom zurkel ook het bord met waterkers niet kan weerstaan. “Zo heerlijk peperig! Het gerecht is een voltreffer. Zeker op een warme luie zomerdag, zoals vandaag.”

Meer informatie: Recept: Soepvlees met mosterd en waterkers

o
<
>