Hoeveproducenten met erkende streekproducten
Van 17 tot 25 mei vieren we in Vlaanderen de Week van de Korte Keten. Tijdens deze week staat de band tussen producent en consument centraal. Het is een ideaal moment om lokale hoeveproducenten in de kijker te zetten die met veel vakmanschap en passie erkende streekproducten maken. Deze producten zijn niet alleen lekker en vers, maar vertellen ook een verhaal van traditie, terroir en vakmanschap.




Erkende producten van hoeveproducenten
- Bosschelle (Ninove) - Vlaamse schapenplattekaas
- De Schapenmelkerij (Brakel) - Hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen
- Hoeveproducten Sioen (Passendale) - Hoeveboter uit de Westhoek
- Waterkers Sint-Lucie (Tongeren) - Waterkers uit Haspengouw
- Geitenboerderij Polle (Kasterlee) - Vlaamse rauwmelkse geitenkaas
- ’t Eikenhof (Oostkamp) - Vlaamse rauwmelkse geitenkaas
- vzw Brussels Grondwitloof - Brussels grondwitloof - diverse telers
- Baliehof (Jabbeke) - Vlaamse hoeveboter en Vlaamse hoevekarnemelk
- Beauvoordse Walhoeve (Veurne) - Hoeveboter uit de Westhoek en Hoevekarnemelk uit de Westhoek
- Agra Claessens (Moerzeke) - Moese patat
- Minoodt (Lo-Reninge) - Grondwitloof uit de Denderstreek
- Verwerkt eigen fruit, zoals aardbeien, tot confituur, siroop en vruchtenwijn – puur en zonder toevoegingen.
Week van de Korte Keten: activiteiten
Van 17 tot 25 mei openen verschillende producenten hun deuren, organiseren proeverijen of geven een inkijk in hun ambachtelijke processen. Een overzicht van activiteiten in jouw buurt vind je op www.weekvandekorteketen.be.