Filet Pur, de mannenkookclub
Food is de nieuwe rock ’n roll.
Dat bewijzen de leden van Filet Pur, kookclub for men only. Elke tweede donderdag van de maand koken 14 mannen voor het vaderland weg met de beste ingrediënten. En met aangepaste dranken, dat spreekt. “Zo zijn we eens weg van thuis,” knipoogt opperhoofd Thomas.
Met 14 mannen is een uitdaging nooit ver weg. Nieuwe barbecuerecepten ontwikkelen met Vlaamse traditionele streekproducten? Consider it done! “Sowieso koken we bij voorkeur met lokale producten, en Vlaamse traditionele streekproducten hebben een streepje voor,” aldus Thomas.
De kookclub verzamelt tijdens een zomerse dag bij ’t Smiske, een authentieke 19de-eeuwse hoeve in Rijmenam. (Ze verkopen er trouwens nog snoep als mèskesvliês, zuut-zaat, kalisjenaat en nestels aan vooroorlogse prijzen!)
De barbecue gloeit en Rudy – penningmeester van Filet Pur en bon-vivant – trapt de reeks af met een hapje van witte pens met geitenkaas en spek. In combinatie met een feestelijke Zuid-Limburgse schuimwijn wordt dit originele hapje gesmaakt door de hele groep. 10 points voor Rudy!
’t Smiske
Adres: Hoogstraat 52 a - 2820 Rijmenam
Openingsuren: iedere zondag van juli en augustus van 14 tot 22 u.