Vlaams roodbruin bier met Boerenpaté uit Veurne Ambacht
door Jo Van Caenegem
Tapas bij een biertje vinden ook hun weg naar de traditionele Vlaamse streekproducten: een echt streekbiertje met een streekgebonden hap. Uit de provincie West-Vlaanderen: Vlaams roodbruin bier met Boerenpaté uit Veurne Ambacht.
Bereidingswijze
Snijd de paté in 12 hapklare blokjes. Snijd de champignons in kleine partjes. Snijd de sjalot zeer fijn. Bruin de boter, bruin de champignons en voeg de sjalot toe. Laat nog even stoven en kruid met peper en zout. Rooster de pijnboompitten. Rooster het brood en snijd in driehoekjes. Snijd de bieslook fijn. Schik alles mooi op een bordje en dien op met een West-Vlaams roodbruin bier.
Erkende Vlaamse roodbruine bieren zijn Rodenbach, Rodenbach Grand cru, De Vichtenaar en Duchesse de Bourgogne.