Vissoep van zeeduivel met garnaal én hopjenever
door Dagny Ros Asmundsdottir van Njam chef
Bij de start had ik eerlijk gezegd een beetje schrik van die grijze garnalen. Ik was roze exemplaren gewoon.
Bereiding
Pel de garnalen, bewaar de pellen.
Snijd de zeeduivel in mooie stukken.
Plet het citroengras, snijd de prei fijn, snijd de bloemkool in roosjes.
Rasp de gember en plet het teentje look.
Fruit de prei, gember, look, limoengras in de olie.
Voeg de bloemkool toe en strooi de curry erover en laat een 2-tal minuutjes stoven.
Voeg het water en de karnemelk toe.
Giet de garnaalpellen in een zeef, laat de zeef met de garnaalpellen 10 minuten meekoken.
Voeg de kokosmelk en de likeur toe, laat 5 minuten verder sudderen.
Voeg de zeeduivel toe, kruid met peper en zout en laat de vis een 5-tal minuten garen.
Serveer met de gepelde grijze garnalen en lekker brood!