Trio van Bloedworst met Rabarber en Spéciale Belge Ale Chutney

door Lut De Clercq van backstage kitchen

Trio van Bloedworst met Rabarber en Speciale Belge Chutney

Ingrediënten

Chutney:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie of boter
  • 100 gr rode ajuin, fijn gesneden
  • 10 gr verse gember, zeer fijn gesneden
  • 30 gr rozijnen
  • 100 ml Palmbier
  • 40 gr rietsuiker
  • 300 gr rabarber, fijn gesneden
  •  

Rabarber:

  • 2 rabarberstengels, in stukjes van 5 cm gesneden
  • 300 ml water
  • 300 g fijn rietsuiker
  •  

Broodkruim:

  • 2 sneden oudbakken zuurdesembrood
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • Peper en zout
  •  

Selectie bloedworsten voor dit recept:

  • Snol, in kleine blokjes gesneden
  • Kempense bloedworst, in kleine blokjes gesneden
  • Brusselse bloempanch, in kleine blokjes gesneden
  • Boter of eendenvet

Streekproducten in dit recept