Ingrediënten

Voor 4 personen

Dipsaus

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 volle eetlepel fijngesneden augurken
  • 1 volle eetlepel fijngesneden kappertjes
  • 2 volle eetlepels fijngesneden lente-ui
  • 2 volle eetlepels fijngesneden bieslook
  • Geraspte citroenschil
  • Versgemalen zwarte peper
  •  

Tempura beslag

  • 1 ei, ijskoud
  • 250 ml ijskoud water
  • 120 g bloem, gezeefd
  •  
  • 12 sprotfilets
  • 12 jonge salieblaadjes
  • 12 grote muntblaadjes
  • 12 grote waterkers blaadjes
  • 12 zuring blaadjes
  • 12 lente-uitjes
  • Een paar eetlepels bloem
  • Olie om te frituren

Bereiding

Maak de dipsaus. Meng alle ingrediënten en kruid goed met zwarte peper.
 
Bereid het tempurabeslag. Het is belangrijk dat alle ingrediënten ijskoud zijn. Plaats dus ook de bloem eerst een kwartiertjes in de ijskast. Roer het ei, het water en de bloem heel lichtjes door elkaar met een vork. Het beslag zeker niet glad kloppen! Bewaar in de ijskast tot gebruik.
 
Verhit de olie tot 170°C. Wentel de sprotfilets en de groene kruiden in de bloem. Dip één voor één in het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur de kruiden 45 seconden aan beide zijden, de sprot 1 minuut.
 
Serveer onmiddellijk met de dipsaus.
 

o
<
>