Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de mosterd-honingboter:

  • 150 g hoeveboter
  • 50 g graanmosterd
  • 3 el honing
  •  

Voor het runderribstuk:

  • 1,5 kg runderribstuk
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • water
  • 500 g hooi
  • fleur de sel
  • peper
  •  

Voor het aardappelspiesje:

  • 1 dl olijfolie
  • 4 tenen look
  • 8-tal Moese patatten
  • 500 g champignons
  • 8-tal sjalotten
  • peper
  • zout
  •  

Bereiding

Meng de boter met de graanmosterd en honing in een keukenmachine. Neem plasticfolie  en maak een worst van de boter, laat opstijven in de koelkast.

Verwarm de barbecue voor op 160°C. Wrijf het ribstuk in met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bak het ribstuk 5 minuten aan weerszijden aan op de barbecue. Haal het vlees van de barbecue.
Dompel het hooi even onder water. Leg de helft van het hooi op de rooster. Leg het ribstuk erin. Bedek met enkele klontjes boter (+/- 50g) en bestrooi met wat fleur de sel. Dek het vlees af met het overgebleven hooi en plaats het deksel op de barbecue. Laat gedurende 60 tot 90 (al naar gelang de dikte van het ribstuk) minuten garen. Haal het ribstuk van de barbecue en laat gedurende 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
Verdeel het vlees en laat er een stukje mosterd-honingboter over smelten.

Spoel de aardappelen en kook ze net gaar. Maak de lookolie. Pel de tenen look en doe ze samen met de olijfolie in een keukenmachine tot je een witte olie hebt.
Pel de sjalotten en kuis de champignons. Snijd de aardappelen en sjalotten in grove stukken. Rijg de groenten afwisselend aan een spies. Wrijf de groentenspies in met de looklolie en kruid met peper en zout. Gril op een matig hete grill tot ze mooi gaar zijn.

o
<
>