Pasta/ Pompoen/ Mechelse Koekoek/ Belgische speculaas
door Lut De Clercq van Backstage Kitchen
Een echt herfstgerecht met onverwachte combinaties.
Om uit te proberen!
Bereiding
Kook de pasta al dente.
Laat, terwijl de pasta kookt, een eetlepel boter in een grote pan smelten.
Voeg er de blokjes pompoen en Mechelse koekoek aan toe, kruid met zout en peper en bak ze goudbruin.
Smelt de resterende 4 eetlepels boter in een kleine pan en roer er de citroentijm door.
Wanneer de pasta klaar is, giet je ze af en verdeel ze over 4 voorverwarmde borden.
Verdeel de pompoen en de Mechelse koekoek over de pasta en lepel er de warme citroentijmboter over.
Verdeel de rauwmelkse geitenkaas eveneens over de pasta.
Meng de geplette speculaas met de parmezaan en strooi die over de pasta.
Serveer onmiddellijk.