Ingrediënten

  • 8 korte ribbetjes
  • Tijm
  • Laurier
  • Peper
  • Zout
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el olie
  • 3 stronken Brussels grondwitloof
  • 1 jonagoldappel
  • 1 kl Leuvense mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • Kervel
  •  

Bereidingswijze

Snijd de 8 ribbetjes los. Pocheer de ribbetjes 1 uur in 2 liter water met de tijm, laurier, peper en zout. Maak een marinade met de ketjap en olie. Marineer de ribbetjes 30 minuten. Snijd het grondwitloof fijn, snijd de appel in blokjes. Maak een vinaigrette met de mosterd, azijn en olijfolie. Gril of bak de ribbetjes krokant bruin. Meng de appel en het grondwitloof onder de vinaigrette. Schep wat sla op een bordje, schik hierop 2 warme ribbetjes. Werk af met een kervelblaadje.

Oude geuze is een Europees beschermd streekbier uit het Pajottenland, Vlaams-Brabant.

o
<
>

Streekproducten in dit recept